Verwarring over Hoofdweg 18? – de ZuiderSter

 

Je kent het vast nog wel, het bekende pand langs de Hoofdweg van het al meer dan 80-jaar oude familiebedrijf de ZuiderSter. Daar hebben we jarenlang de mooiste meubelen verkocht. Helaas zijn we daar inmiddels al een tijdje weg. Toch lijkt het of we daar nog zitten. Het ZuiderSter-logo hangt immers nog op de gevel. Hoe zit dat precies?

Tienduizenden klanten hebben we door de jaren heen aan de Hoofdweg mogen ontvangen. Daar is helaas een einde aan gekomen, sinds we juni 2018 in een juridisch conflict terecht zijn gekomen. De bedrijfspanden van de ZuiderSter zijn in oktober 2017 in andere handen gekomen. Met de koper zijn destijds afspraken gemaakt over het gebruik van het pand in Capelle aan den IJssel en over de optie om de panden in Capelle aan den IJssel en Barendrecht terug te kopen. Helaas houdt de koper zich niet aan de gemaakte afspraken. Vanaf 1 juni 2019 verkopen wij alleen nog maar via onze webshop.

Aan de andere kant merk ik, dat het tot verwarring leidt. De nieuwe huurder aan de Hoofdweg doet het laten lijken met "faillissementswinkel" dat de ZuiderSter failliet is. Dit is misleidend en wij krijgen hierover dagelijks vragen. Het belangrijkste is dat de ZuiderSter nog steeds bestaat en vol op in bedrijf is. De ZuiderSter heeft niets met deze huurder aan de Hoofdweg te maken. We hebben inmiddels meerdere verzoeken gedaan om de logo’s van de gevel te verwijderen. Maar helaas heeft de pandeigenaar hieraan tot op heden geen gehoor gegeven.

Door deze tegenslag gaan we natuurlijk niet bij de pakken neer zitten. Zoals je ziet, hebben we inmiddels een groot deel van de online winkel gevuld!  

Heel veel winkelplezier!

Met vriendelijke groet,

René de Blok
Directeur de ZuiderSter